gemeente Landsmeer | Boodschap burgemeester Léon de Lange over één jaar burgemeesterschap

Nieuwsbericht Boodschap burgemeester Léon de Lange over één jaar burgemeesterschap

Gepubliceerd op: 25 mei 2022 11:00


Beste Landsmeerders, Ilpers en Purmerlanders,

Iets langer dan een jaar geleden werd ik op 19 mei 2021 uw burgemeester. De raadsvergadering waarin ik mijn ambtsketen kreeg omgehangen en werd toegesproken, lijkt pas een maand geleden, maar is toch écht alweer een jaar terug. In het afgelopen jaar heb ik veel inwoners, organisaties en verenigingen mogen ontmoeten. Allen met verschillende achtergronden, unieke ervaringen en verhalen over onze mooie gemeente. Hierdoor leerde ik de gemeente al snel kennen en wakkerde mijn energie nog meer aan.

Sinds augustus ben ik naast jullie burgemeester, samen met mijn gezin ook inwoner van Landsmeer. Jullie warm welkom heeft eraan bijgedragen dat wij onze draai hier helemaal hebben gevonden. Ik kondigde bij mijn installatie al aan dat wij zouden opvallen en zo geschiedt: er wordt gevoetbald bij IVV, atletiek beoefend bij AC Waterland, geturnd bij Wilskracht, getennist bij Heb Durf, gezeild op de Breek, gezwommen in de Breek en muziek gemaakt bij Amicitia. Plekken waar wij vele van jullie regelmatig ontmoeten.

Ook benoemde ik in mijn installatiespeech dat ik uitkeek naar de verschillende uitdagingen; in de samenleving, organisatie, politiek. En die zijn er dit eerste jaar dan ook ten volle. Naast het raadswerk, zijn er grote thema's die ons allen (politiek en samenleving) bezig hielden, zoals het coronavirus, de oorlog in Oekraïne en natuurlijk de verkiezingen en de mogelijke komst van een nieuwe coalitie. Daar bovenop komt nog de uitzonderlijke situatie, dat ik mijn eerste jaar afsluit als enige bestuurder.

Kortom, veel ingrijpende gebeurtenissen die samen met de waardevolle momenten als mijn eerste Sinterklaasintochten in Landsmeer, Den Ilp & Purmerland, Koningsdag en een indrukwekkende 4 mei herdenking in het Landsmeerderveld en aan de Calkoenstraat, het eerste jaar hebben doen omvliegen. Ik kijk met veel plezier uit naar de jaren die gaan komen en de samenwerkingen met inwoners, politiek en de organisatie.

Ik dank u allen voor een prettig eerste jaar!