gemeente Landsmeer | Bootjes het water in en bootwrakken verwijderen

Nieuwsbericht Bootjes het water in en bootwrakken verwijderen

Gepubliceerd op: 07 mei 2019 08:55

Het vaar- en maaiseizoen is weer begonnen. De gemeente is druk bezig met het onderhoud van het groen. In de gemeente liggen op veel plaatsen bootjes en andere vaartuigen in het water, maar ook op de kant langs het water. Dit maakt het voor de gemeente moeilijk om de groenstroken langs het water te maaien. Daarom is op 29 maart 2019 een bericht geplaatst met het verzoek om alle vaartuigen vóór 1 april van de kant verwijderen en in het water te leggen.


Er is geconstateerd dat er nog regelmatig bootjes op het gras liggen. Vandaar opnieuw het verzoek om alle vaartuigen vóór 12 mei 2019 van de kant te verwijderen en in het water te leggen.
De bevestiging van uw bootje aan de kant dient zo dicht mogelijk bij het water en goed zichtbaar te worden geplaatst. Dit om te voorkomen dat er schade wordt aangericht aan uw en ons materiaal. Bootjes en andere vaartuigen die op de kant blijven liggen kunnen op kosten van de eigenaar door de gemeente worden verwijderd.
Vanaf 1 november 2019 mogen de boten weer op de kant geplaatst worden.


Bootwrakken? Dan handhaving
Heeft u een bootje en/of andere vaartuig dat niet meer geschikt is om mee te varen (bootwrakken) ? Dan moet u dit vaartuig uit het water en/of van de kant te verwijderen. Na 12 mei 2019 zal de gemeente handhavend optreden als er bootwrakken worden aangetroffen.