gemeente Landsmeer | Brand Westelijk Havengebied Amsterdam

Nieuwsbericht Brand Westelijk Havengebied Amsterdam

Gepubliceerd op: 28 mei 2017 15:40

Hierbij informeren wij u over de brand in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Rond half acht zaterdagavond 27 mei brak brand uit in een loods van het afvalverwerkingsbedrijf Icova. In de loods lag huishoudelijk afval opgeslagen.

De brand ontwikkelde zich zeer snel en ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De donkere rookwolk was in de wijde omgeving te zien. Mensen die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

De rookontwikkeling was na ruim twee uur na het ontstaan van de brand nog niet afgenomen. Daarom werd besloten tot het verzenden van een NL Alert om de mensen in Amsterdam Noord en Landsmeer te waarschuwen voor de rook.

Meetploegen hebben metingen verricht in Amsterdam en aangrenzende regio's. Ook in Zaanstreek-Waterland zijn metingen verricht. Afgezien van de rook zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Ook in grote delen van Zaanstreek-Waterland zorgde en zorgt de brand voor geuroverlast. De geuroverlast kan nog enige tijd aanhouden.  Op dit moment vinden er nog bluswerkzaamheden plaats. Hierdoor kan de rookontwikkeling weer iets toenemen.

Brandweer Zaanstreek-Waterland blijft de effecten van de brand voor de regio Zaanstreek-Waterland monitoren.