gemeente Landsmeer | Brandveilig de decemberfeestdagen in

Nieuwsbericht Brandveilig de decemberfeestdagen in

Gepubliceerd op: 12 december 2016 10:40

Zorg voor brandveilige versiering

Slingers, vlaggen, papieren vlaggetjes en andere versieringen bepalen hoe snel een brand om zich heen grijpt. Het is daarom belangrijk dat versieringen moeilijk ontvlambaar zijn en dat u bij het ophangen van de versieringen, de voorschriften in de gaten houdt. Er zijn veel brandveilige versieringen op de markt. Soms gemaakt van veilige materialen zoals aluminiumfolie en soms geïmpregneerd. Het is alleen niet eenvoudig te zien welke materialen veilig zijn en welke niet. Vraag de winkelier daar dus nadrukkelijk naar en kijk op de verpakking.

Brandveilig feestvieren

Met eenvoudige maatregelen kunt u ervoor zorgen dat uw feestdagen thuis (brand)veilig verlopen. Leest u daarom de tips van de brandweer om brandveilig feest te vieren eens aandachtig door op brandweer.nl/brandveiligheid/veilig_wonen/feestversiering. Er zit vast iets bij waar u nog niet direct aan gedacht heeft.
Op deze pagina kunt u ook de folder 'Brandveilig feestvieren' downloaden. In deze folder leest u hoe u met eenvoudige maatregelen uw feest thuis (brand)veilig houdt.

 

Brandveilig feestvieren