gemeente Landsmeer | Brief burgemeester Dennis Straat

Nieuwsbericht Brief burgemeester Dennis Straat

Gepubliceerd op: 17 maart 2020 08:30

Beste Landsmeerders,

Met de verspreiding van het Corona virus leven we in ingrijpende tijden. Er zijn stevige maatregelen genomen die veel van ons vragen: de scholen zijn dicht en onze kinderen thuis, sociale onthouding en sociale distantie van 1,5 meter tot elkaar is het dringende advies. Inmiddels zijn alle sportclubs, restaurants en uitgaansgelegenheden gesloten en zijn alle evenementen afgelast. Kerken hebben hun erediensten afgelast en bij begrafenissen en huwelijken moeten we helaas ook de beperkingen van het aantal bezoekers in acht nemen. Intussen is er ook discussie over kappers, tandartsen en andere beroepsgroepen. Ik realiseer me dat het u allemaal in meer of mindere mate raakt, zeker als uw werk plotseling is stopgezet en daarmee uw inkomen onder druk staat. Maar ook met de vragen die we hebben en die na dit weekeinde nog niet allemaal zijn beantwoord.

Sinds donderdag werken we als gemeente samen met u hard aan de uitvoering van de maatregelen. Ik wil u danken voor uw voortvarende medewerking de afgelopen dagen. U heeft laten zien met elkaar verantwoordelijkheid te nemen door onze gezondheid boven uw eigen (organisatie)belang te laten gaan. We hebben u zo veel mogelijk benaderd en gemerkt dat iedereen invulling geeft aan wat ons gevraagd wordt. De gemeente houdt dit overzicht zo goed mogelijk bij en checkt of alles goed gaat.

De gemeentelijke organisatie werkt zelf ook anders dan normaal. We zorgen ervoor dat de vitale functies in het gemeentehuis gecontinueerd worden. Zo is het loket open, beantwoorden we de telefoon en zorgen we ervoor dat belangrijke zaken zoals betaling van uitkeringen zijn gewaarborgd. De meeste medewerkers werken thuis of in roulatie op het gemeentehuis. Ik vraag uw begrip dat de behandeling van uw verzoek langer kan duren dan normaal. Daarnaast is het inloopspreekuur in het Middelpunt vervangen door een telefonisch spreekuur.

Tenslotte vraag ik u - nog meer dan normaal - elkaar in de gaten houden. Let even op de buren, onze oudere medemens of hen die het al moeilijk hebben. Waarvoor alvast hartelijk dank.

Ik wens u veel sterkte in deze bijzondere tijd!

Met vriendelijke groeten,

Dennis Straat
Burgemeester