gemeente Landsmeer | Burgemeester Dennis Straat: "Juist nu is het belangrijk dat we vol blijven houden"

Nieuwsbericht Burgemeester Dennis Straat: "Juist nu is het belangrijk dat we vol blijven houden"

Gepubliceerd op: 24 maart 2021 09:25

 

"Beste Landsmeerders,

Het Coronavirus grijpt in onze regio verder om zich heen, met als gevolg dat Zaanstreek-Waterland met regelmaat de landelijk koploper is in het aantal besmettingen, met alle gevolgen van dien. Patiënten worden momenteel overgeplaatst naar ziekenhuizen buiten de regio en klinieken raken vol. De impact hiervan voor de patiënten en hun naasten is enorm.

Dit is een moeilijke boodschap, zeker nu. Vaccinatie heeft ons weer een beetje vertrouwen gegeven dat we de crisis onder controle kunnen krijgen en dat we weer vooruit durven te kijken. We willen graag nadenken over "straks". Maar op het moment, met de derde golf in zicht, worden we noodgedwongen teruggetrokken naar de realiteit. Om vooruit te kunnen, moeten we eerst het "nu" onder ogen zien. We wisten dat met de versoepelingen, met het weer open gaan van de scholen, het besmettingsgevaar omhoog zou gaan. Het lijkt er nu op dat dit ook daadwerkelijk heeft geleid tot meer besmettingen.

We kunnen met vaccineren, ook al gaat het vaccinatietempo naar verwachting volgende week omhoog, het aantal besmettingen niet snel genoeg beteugelen. Het is daarom juist nu ontzettend belangrijk dat we ons aan de coronamaatregelen blijven houden, misschien wel belangrijker dan ooit. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we zo snel en zo gezond mogelijk uit deze crisis komen. Wees daarom streng voor jezelf en anderen, houd je aan de basisregels en aan de overige coronamaatregelen, die in de persconferentie van 23 maart zijn verlengd tot tenminste 20 april."

 Coronamaatregelen 23 maart 2021