gemeente Landsmeer | Burgemeester Landsmeer: Gesprek met CdK over Bestuurlijke Toekomst Landsmeer en verlenging termijn waarnemerschap.

Nieuwsbericht Burgemeester Landsmeer: Gesprek met CdK over Bestuurlijke Toekomst Landsmeer en verlenging termijn waarnemerschap.

Gepubliceerd op: 15 maart 2019 15:45

Gesprek met CdK over Bestuurlijke Toekomst Landsmeer en verlenging termijn waarnemerschap.

De burgemeester Anne Lize E.C. van der Stoel van de gemeente Landsmeer heeft binnenkort een afspraak met de Commissaris van de Koning (CdK), de heer A. Th. H. van Dijk. Op de agenda staan twee punten: de voortgang inzake Bestuurlijke Toekomst. Daarnaast zal de burgemeester de Commissaris toelichten geven waarom zij géén tweede verlenging van haar waarnemend burgemeesterschap ambieert.  De termijn van de burgemeester loopt op 1 augustus 2019 af.

De burgemeester acht dat dit moment het beste moment is hiervoor. Ten eerste liggen de raadsgesprekken met bewoners en ondernemers over de bestuurlijke toekomst achter ons. In het belang van de ontwikkeling van Landsmeer, het perspectief voor medewerkers en de regionale  mogelijkheden vraagt dit om een spoedig besluit. Het voorstel voor de bestuurlijke fusie ligt bij de gemeenteraad. De burgemeester wil de Commissaris de ruimte bieden om zich te beraden.