gemeente Landsmeer | Burgemeester Léon de Lange organiseert gedichtenwedstrijd ter ere van Dodenherdenking

Nieuwsbericht Burgemeester Léon de Lange organiseert gedichtenwedstrijd ter ere van Dodenherdenking

Gepubliceerd op: 08 maart 2024 09:45

Deze week heeft burgemeester Léon de Lange bekend gemaakt ook dit jaar weer een gedichtenwedstrijd te organiseren ter ere van Dodenherdenking op 4 mei. De burgemeester nodigt inwoners van de gemeente Landsmeer van 10 jaar en ouder uit om hieraan mee te doen.

Dodenherdenking
Op 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Een indrukwekkende bijeenkomst waarbij we stilstaan bij de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Er kwamen toen vele mensen om door oorlogsgeweld, uitputting of omdat ze in verzet kwamen. Voor deze mensen leggen we kransen bij de twee oorlogsmonumenten in Landsmeer. Net als vorig jaar nodigt burgemeester Léon de Lange de inwoners van de gemeente Landsmeer uit om mee te doen met een speciale gedichtenwedstrijd voor deze herdenking. Iedereen die in de gemeente woont en minimaal tien jaar oud is, kan deelnemen. Het winnende gedicht, mag door de schrijver voorgedragen worden tijdens de herdenking aan de Calkoenstraat.

Basisscholen
Burgemeester Léon de Lange vindt het belangrijk dat ook jongeren een prominente rol spelen tijdens de Dodenherdenking. Daarom stuurde hij deze week alle basisschoolleerlingen een brief. Hierin benadrukte hij hoe belangrijk het is dat we, van jong tot oud, de mensen blijven herdenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook tijdens andere oorlogen, zijn omgekomen of gestreden hebben voor onze vrijheid. Hij vraagt de jongeren zich aan te melden voor het leggen van een krans op 4 mei of het schrijven van een gedicht voor de gedichtenwedstrijd. De brief van de burgemeester is positief ontvangen door de basisscholen.

Deelnemen
Ben je 10 jaar of ouder en woonachtig in de gemeente Landsmeer? Schrijf dan een passend gedicht en stuur dit vóór 19 april 2024 aan de gemeente met in het onderwerp van de mail 'gedichtenwedstrijd'. De winnaar van de wedstrijd wordt kort daarop bekend gemaakt en mag het gedicht tijdens de herdenking aan de Calkoenstraat op 4 mei voordragen.