gemeente Landsmeer | Burgernetdeelnemers maken de gemeente Landsmeer veiliger

Nieuwsbericht Burgernetdeelnemers maken de gemeente Landsmeer veiliger

Gepubliceerd op: 09 mei 2017 13:55

Stel u voor. U ziet twee mannen met bivakmuts bij de achterburen uit een raam klimmen. U belt de politie om de inbraak te melden. Ondertussen ziet u de mannen in een blauwe bestelbus met hoge snelheid de straat uit rijden. Gelukkig kunt u een goed signalement van de mannen en de auto geven. De politie gaat direct naar de daders op zoek en start een Burgernetactie.

Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een paar minuten later een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de twee mannen in hun blauwe bestelbus. Een paar straten verderop ziet een oplettende Burgernetdeelnemer twee mannen een blauwe bestelbus in een garagebox parkeren. Hij belt gratis via 0800-0011 naar de meldkamer om de centralist te laten weten waar hij de mannen heeft gezien. De centralist speelt de informatie direct aan de politie door. Nog geen kwartier later kan de politie de twee verdachten in de garagebox aanhouden.

Wilt u Landsmeer ook veiliger maken? Meld u dan aan op www.burgernet.nl of installeer de burgernet app. Deelname aan Burgernet is gratis.

 

Burgernet