gemeente Landsmeer | Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Nieuwsbericht Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Gepubliceerd op: 14 december 2016 09:30

De gemeente Landsmeer biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering aan. U kunt hiervoor kiezen uit twee aanbieders, namelijk Zilveren Kruis en Univé. Een overzicht van de collectieve verzekeringen, de aanvullende pakketten en de premies van Univé en Zilveren kruis vindt u op www.gezondverzekerd.nl .

Maak zelf uw keuze

U moet zelf kiezen welke zorgverzekering het beste bij u past. Dat mag ook een andere zorgverzekering  zijn. Het is mogelijk dat uw verhuurder, uw sportvereniging of uw zorgverlener ook een collectieve zorgverzekering aanbiedt. Overstappen naar een andere verzekeraar kan alleen per 1 januari als u zich voor 31 december 2016 bij de nieuwe verzekering aanmeldt.

Als u kiest voor een collectieve zorgverzekering via de gemeente dan kunt u zich via de website www.gezondverzekerd.nl aanmelden bij Univé of Zilveren Kruis en het gewenste pakket kiezen.

De gemeente betaalt mee

De gemeente betaalt vanaf 1 januari 2017 € 10,- per maand mee aan de premie van de aanvullende verzekering als u kiest voor één van de collectieve zorgverzekeringen via de gemeente. Dit noemen wij de gemeentelijke bijdrage. Wij vinden het belangrijk dat iedereen goed verzekerd is. Door de gemeentelijke bijdrage wordt de premie van uw aanvullende verzekering lager. Daarnaast profiteert u van een collectiviteitskorting. De gemeentelijke bijdrage en de collectiviteitskorting zijn in de totale premie verwerkt.