gemeente Landsmeer | College: vier kerst klein, met elkaar, voor elkaar

Nieuwsbericht College: vier kerst klein, met elkaar, voor elkaar

Gepubliceerd op: 24 december 2020 16:35

Kerst staat voor de deur. Voor velen wordt dit anders dan andere jaren. Want helaas kunnen we kerst dit jaar niet uitbundig vieren, samen met familie en vrienden, maar vieren we deze dagen in een klein gezelschap. We houden rekening met elkaar en zorgen er samen voor dat we veilig en gezond de kerstdagen doorkomen.

Loco-burgemeester, Mandy Elfferich: "Ik begrijp hoe lastig het is, hoezeer we allemaal uitgekeken hebben naar meer mogen doen, naar de feestdagen mét familie en vrienden, naar meer gezelligheid. Ik had u graag een andere boodschap meegegeven, maar met de oplopende cijfers hier in onze regio, is dat helaas niet mogelijk. Ik doe dan ook, mede namens de ziekenhuizen, en vooral namens alle zorgmedewerkers in onze regio, een dringend beroep op u om de komende dagen klein te vieren:

• Vier de kerstdagen alleen met uw eigen huishouden. Hierdoor beschermt u uzelf en uw vrienden en familie tegen corona. Ik begrijp dat dat moeilijk is, maar doe het! Voor uzelf én voor uw dierbaren!
• Wilt u tijdens de kerstdagen toch mensen van buiten uw eigen huishouden ontvangen, nodig dan maximaal 3 personen uit.
• Hoe minder mensen in uw huis aanwezig zijn, hoe makkelijker afstand gehouden kan worden. Dat is belangrijk om elkaar niet te besmetten.
• En voelt u zich niet lekker, of bent u in afwachting van een testuitslag, blijf dan thuis!
We zorgen voor elkaar, en kijken uit naar het nieuwe jaar waarin de start wordt gemaakt met de vaccinaties. De GGD werkt hard aan de voorbereidingen daarvoor. Tot die tijd vragen wij u om vol te houden. Met elkaar, voor elkaar, voor ons zorgpersoneel en voor alle ondernemers die het bijzonder lastig hebben in deze tijd. Samen kunnen wij elkaar helpen, samen kunnen wij het verschil maken.
Ik wens u allen goede, veilige en vooral gezonde kerstdagen!"

Mandy Elfferich, locoburgemeester Landsmeer

Infographic feestdagen corona
Wethouder M. Elfferich
Foto: Marcel Molle