gemeente Landsmeer | Cursus valpreventie voor ouderen

Nieuwsbericht Cursus valpreventie voor ouderen

Gepubliceerd op: 24 januari 2024 10:35

In samenwerking met Praktijk René Wormhoudt organiseert de gemeente een cursus voor ouderen die moeite hebben met het evenwicht, lopen, bang zijn om te vallen en/of al eens gevallen zijn. Deelnemers moeten zelfstandig kunnen lopen, eventueel met behulp van een wandelstok of een rollator. U kunt zelf iets doen aan het voorkomen van valpartijen en het behoud van uw zelfstandigheid.

Wat houdt de cursus in

● U traint uw kracht, balans, reactie- en uithoudingsvermogen.
● U krijgt informatie over de oorzaken van verminderd evenwicht en vallen
● U krijgt een cursusboek met oefeningen om thuis aan de slag te gaan!
● Er worden effectmetingen met u gedaan

Wat levert het op

Ouderen die de cursus In Balans hebben gevolgd, hebben een betere balans, voelen zich zekerder en hebben minder kans om te vallen. Op woensdag 14 februari is er een gratis voorlichtingsbijeenkomst in Praktijk Rene Worhoudt van 12.30 – 13.30. Op woensdag 28 februari aanstaande start de cursus. De cursus bestaat uit 2 lessen per week op woensdag en vrijdag van 12.30 – 13.30, met na elke bijeenkomst een kopje koffie/thee. De kosten voor deze cursus van 12 weken bedragen 39 euro, inclusief koffie/thee en cursusboek.

Meld u nu aan

Heeft u interesse of meer weten? Neem gerust contact op met de praktijk René Wormhoudt via 020-4825977 of stuur een mail naar info@praktijkrenewormhoudt.nl