gemeente Landsmeer | De nieuwbouw in Luijendijk Zuid vordert!

Nieuwsbericht De nieuwbouw in Luijendijk Zuid vordert!

Gepubliceerd op: 07 juli 2016 08:05

Iedereen die wel eens in de Zuiderzeelaan komt, kan het niet zijn ontgaan. De woningbouw in Luijendijk Zuid vordert gestaag. Met man en macht wordt er gewerkt aan deze wijk. Bijzonder is dat de Zuiderzeelaan nu drie soorten verkeer kent: de (nieuwe) bewoners van Luijendijk Zuid, de bouwvakkers die aan het werk zijn en de bewoners van de achtergelegen wijk Luijendijk. Op drukke momenten is het soms erg krap op de Zuiderzeelaan en kan het zijn dat u overlast ervaart. Op rustigere momenten komt het juist voor dat er door autoverkeer te hard gereden wordt.

Bouwweg = 30 km per uur, let op uw snelheid!

De Zuiderzeelaan is een weg waar 30 km per uur gereden mag worden. In de definitieve situatie worden dan ook enkele verkeersdrempels aangelegd. In deze fase waarin nog gebouwd wordt, is het niet wenselijk om tijdelijke drempels aan te brengen. Zwaar bouwverkeer rijdt de drempels namelijk stuk en kan trillingen in de woningen veroorzaken.

Rekening houden met elkaar

Buurtbewoners - met name kinderen - ondervinden hinder van de hoge snelheid waarmee weggebruikers rijden. Ook leveren deze hardrijders gevaar op voor de werklieden.

Achter het stuur zijn we met onze gedachten vaak bij andere dingen dan autorijden. Daardoor letten we niet altijd op de snelheid. Zeker in de bebouwde kom is dat niet zonder risico, want daar heeft u te maken met ingewikkelde en vaak onverwachte verkeerssituaties. En vooral met kwetsbare weggebruikers als spelende kinderen, fietsende pubers en ouderen. Daarom is het nóg belangrijker om rekening te houden met elkaar.

Smiley

Binnenkort zal de Smiley in de Zuiderzeelaan worden opgehangen zodat automobilisten geattendeerd worden op hun snelheid. Ook zal de BOA van de gemeente Landsmeer het rijgedrag in Luijendijk Zuid vaker monitoren. Respecteert u alstublieft de maximum snelheid. Let op uw snelheid en houd u aan de limiet: 30 km per uur. Alvast hartelijk bedankt! Wij vertrouwen er op om op deze manier samen met uw hulp de Zuiderzeelaan ook in deze drukke bouwfase veiliger te maken!

Bouwbord Luijendijk Zuid