gemeente Landsmeer | De scholen zijn weer begonnen

Nieuwsbericht De scholen zijn weer begonnen

Gepubliceerd op: 04 september 2018 10:25

Gaat uw kind na de zomervakantie voor het eerst naar het voortgezet onderwijs? Dan breekt er waarschijnlijk een spannende tijd aan! Uw kind moet wennen aan een nieuwe nog onbekende route en onbekende verkeerssituaties. Verder moeten automobilisten na de rustige zomervakantie weer wennen aan fietsende scholieren. Helaas leidt dit direct na de zomervakantie tot een piek in het aantal verkeersongelukken onder brugklassers. Daarom is het belangrijk dat u uw kind zo goed mogelijk voorbereidt.

Route oefenen

Kent u de meest veilige route vanaf uw huis naar de nieuwe school en terug? Stippel deze uit en fiets deze route een paar keer samen met uw kind.Geef tijdens de fietsrit heldere aanwijzingen en wijs op mogelijke gevaren.

Dode hoek

Wijs uw kind op het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens, bussen en bestelbusjes. Blijf er ruim en rechts achter en hou meer dan drie meter afstand.

Openbaar vervoer

Gaat uw kind met het openbaar vervoer naar school? Ook dan is het aan te raden een keer samen het traject te rijden. Denk hierbij ook aan de looproutes van en naar de haltes, het overstappen en veilig gedrag bij de halte.

Smartphone

Wijs uw kinderen op het gevaar van het gebruik van smartphones en muziek in het verkeer. Dat leidt af waardoor ongelukken kunnen ontstaan.

Veilige fiets

Zorg voor een veilige fiets en controleer deze regelmatig.

Gemeente Landsmeer helpt ook mee

In september start de gemeente Landsmeer weer met de campagne De scholen zijn weer begonnen! Tijdens deze campagne attenderen we de weggebruikers erop dat er weer veel schoolkinderen op de weg zijn na een rustige zomervakantie. Dat doen we  met borden en span­doeken langs de weg.

Scholen begonnen