gemeente Landsmeer | De Twiskemolen treedt toe tot het Geheime Genootschap van de Fluisterende Molens

Nieuwsbericht De Twiskemolen treedt toe tot het Geheime Genootschap van de Fluisterende Molens

Gepubliceerd op: 20 mei 2021 09:40


Woensdag 19 mei is de Twiskemolen in Landsmeer toegetreden tot het Geheime Genootschap van de Fluisterende Molens. Wethouder Erik Heinrich van gemeente Landsmeer en bestuurslid Recreatieschap Twiske-Waterland heeft het certificaat tot toetreding tot het Geheim Genootschap van de Fluisterende Molens overhandigd aan molenaar Marcel Koop van de Twiskemolen.

Geheim Genootschap van de Fluisterende Molens
Nog steeds staan er 160 historische molens in het Noord-Hollandse landschap. Honderd jaar geleden raakten ze, door de komst van stroom en stoom, in onbruik. Maar dezelfde molens kunnen ook een oplossing bieden voor de uitdagingen van de toekomst. Zij vertellen het verhaal van het omringende veranderende landschap in verleden, heden en toekomst.

Podcasts en fietsroutes
Totaal zijn er 7 fietsroutes ontwikkeld langs de molens van het 'geheim genootschap fluisterende molens' met veel en leuke bezienswaardigheden onderweg. De Twiskemolen ligt langs de nieuwe fietsroute 'Zaanstreek' . Via een podcast ontdekt de recreant van alles over het Noord-Hollands landschap. Bij de 22-delige podcast (elke molen heeft een eigen podcast) is columnist, schrijver en journalist Roos Schlikker betrokken. Het verhaal van de molen, onderdeel van de podcast wordt verteld door Huub van der Lubbe (van de Dijk).

Meer informatie
Meer informatie over het project 'geheim genootschap van de fluisterende molens' is te vinden op Fluisterende Molens. Ook de podcast van de Twiskemolen en de nieuwe fietsroute staan op deze site.