gemeente Landsmeer | Dierenopvang Amsterdam ontfermt zich vanaf 1 januari 2016 over zwerfdieren uit Landsmeer

Nieuwsbericht Dierenopvang Amsterdam ontfermt zich vanaf 1 januari 2016 over zwerfdieren uit Landsmeer

Gepubliceerd op: 22 december 2016 10:00

Met ingang van 1 januari 2017 zal Dierenopvang Amsterdam (DOA) samen met de Dierenambulance uit Purmerend voor de opvang zorgen van alle zwerf- en afstanddieren in de gemeenten Landsmeer, Beemster, Edam-Volendam, Purmerend en Waterland. Hiermee komt de opvang op de locatie in Purmerend te vervallen.

Zwerfdieren kunnen naar de Dierenambulance Purmerend worden gebracht of kunnen door de Dierenambulance Purmerend (https://www.dierenambulance-purmerend.nl/) worden opgehaald. De Dierenambulance brengt ze naar DOA, in de hoop dat hun baasje ze daar snel komt ophalen. Is dat niet het geval, dan wordt door DOA naar een nieuw baasje gezocht. Is het voor iemand, om welke reden dan ook, niet meer mogelijk om voor z'n huisdier te zorgen, dan kan hij zelf rechtstreeks bij de Dierenopvang in Amsterdam terecht.

Dier laten ophalen

Uiteraard is het ook mogelijk om een dier waar afstand van gedaan wordt op te laten halen door de dierenambulance. Hier zijn wel kosten mee gemoeid. Ga voor meer informatie over de tarieven naar: http://www.dierenambulance-amsterdam.nl

Huidige opvang in Purmerend

De dieren die tot eind 2016 bij de DOC Waterland (https://dierenopvangcentrumwaterland.dierenbescherming.nl/)
worden gebracht, zullen daar ook in 2017 nog verblijven. Net zo lang tot de dierverzorgers een nieuw tehuis voor hen hebben gevonden. Mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisdier zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom.

Wie is DOA?

Dierenopvang Amsterdam (http://www.doamsterdam.nl/) is de grootste en op een na oudste dierenopvang in Nederland. Elk jaar vinden hier ruim 2000 honden, katten, konijnen en knaagdieren een tijdelijk onderkomen. DOA investeert veel in verzorging, huisvesting, training en begeleiding van zijn dieren om voor iedere viervoeter de beste oplossing te kunnen bieden.