gemeente Landsmeer | Doe mee aan het onderzoek ‘Buiten spelen en bewegen in Landsmeer’

Nieuwsbericht Doe mee aan het onderzoek ‘Buiten spelen en bewegen in Landsmeer’

Gepubliceerd op: 05 december 2016 10:15

Buitenspelen belangrijk!

De komende maanden ontwikkelt de gemeente Landsmeer samen met bureau Speelplan, nieuw beleid voor de openbare speel- en sportruimte. Dit gebeurt in samenspraak met bewoners en partners op het gebied van openbare ruimte, jeugd en sport en gezondheid. Het beleid zal de komende jaren de leidraad zijn voor de ontwikkelingen in de openbare speel- en sportruimte in Landsmeer.

Om beweging te stimuleren bij jong en oud zijn voldoende, maar vooral ook goede speel- en sportvoorzieningen een belangrijke voorwaarde. Bureau Speelplan is door de gemeente Landsmeer gevraagd om onderzoek te doen naar de kwaliteit van het huidige aanbod speelplaatsen en sportplekken. Naast een uitgebreide inventarisatie van de speelruimte in de gemeente, doet Speelplan onderzoek naar de speelcultuur in de verschillende buurten. Zo krijgen we inzicht in het gebruik van de openbare ruimte in het dagelijkse spel van de gebruikers.

Geefomlandsmeerlogo

Vul de enquête in op Geefomlandsmeer.nl

Als ervaringsdeskundigen in eigen buurt weten bewoners, en gebruikers in het bijzonder, wat er goed is aan de sport- en speelvoorzieningen en wat er komende jaren beter kan. Nu al participeren bewoners steeds vaker in de openbare (speel-) ruimte. De gemeente vindt het erg belangrijk om die ervaringen mee te nemen in het opstellen van het nieuwe beleid. Via een digitale bewonersenquête en wijkwandelingen met kinderen langs speelplekken worden de behoeften en de huidige waardering geïnventariseerd. Hiervoor heeft de gemeente een enquête opgesteld die kan worden ingevuld op geefomlandsmeer.nl (zoek op 'spelen'). Verder wordt ook met jongeren in gesprek gegaan wat voor hen belangrijke aandachtspunten zijn.

 

Buiten spelen