gemeente Landsmeer | Drie Koninklijke onderscheidingen in Landsmeer

Nieuwsbericht Drie Koninklijke onderscheidingen in Landsmeer

Gepubliceerd op: 24 april 2020 12:05

Dit jaar worden op 24 april drie Landsmeerders verrast met een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Dennis Straat brengt de gedecoreerden vanwege de coronamaatregelen telefonisch op de hoogte van het feit dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde. Omdat de daadwerkelijke uitreiking van de versierselen niet plaats kan vinden, wordt er gekeken naar een moment later in het jaar waar deze alsnog uitgereikt kunnen worden. Eerder dit jaar werd op 9 februari de heer Dennis Gebbink, de oprichter van Only Friends, bevorderd naar Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw F.A. Rietberg - Noot, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Rietberg is op 14 januari 1950 geboren in Arnhem. Deze gedecoreerde is meer dan 40 jaar geheel vrijwillig organist bij de Nederlandse hervormde kerk en van de Protestantse Kerk in Landsmeer Tevens is ze taalcoach, waarbij ze Nederlands leert aan vluchtelingen. Ook geeft ze mantelzorg aan ouderen in het dorp. Daarnaast begeleid ze in de kerk van Holysloot de kerkdiensten.

Mevrouw C.M. Stellema – van Leeuwen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Stellema is op 10 december 1942 geboren in Zeist. Deze gedecoreerde heeft 26 jaar in de raad van toezicht bij Stichting hulpdiensten Oostzaan gezeten. Verder bracht ze daar 12 jaar lang maaltijden rond en heeft geholpen het serviceloket op te zetten. Tevens is mevrouw Stellema al jaren inzetbaar bij het begeleiden van bewoners naar kerkdiensten. Daarnaast zet zij zich in voor het welzijn van anderen. Tot slot nodigt zij al een aantal jaar statushouders persoonlijk uit voor de jaarlijkse maaltijd "eet en ontmoet" en verzorgt hier ook de financiën voor.

De heer 'H. Mulder, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Mulder is op 20 oktober 1944 geboren in Beilen. Deze gedecoreerde verricht sinds 1985 geheel vrijwillig en onbetaald werk bij de Atletiekvereniging AC Waterland. Verder is hij vrijwilliger bij natuurvriendenhuis het Hunehuis, een natuurhotel dat volledig door vrijwilligers wordt beheerd. Ook is hij een aantal jaar medeorganisator geweest van vakantieweken voor vluchtelingen. Tot slot is hij nog steeds vrijwilliger bij de belastingservice waar hij belastingaangiftes verzorgt.