gemeente Landsmeer | Duurzaam Landsmeer: de gemeente Landsmeer sluit zich aan bij de statiegeldalliantie

Nieuwsbericht Duurzaam Landsmeer: de gemeente Landsmeer sluit zich aan bij de statiegeldalliantie

Gepubliceerd op: 02 april 2019 14:50

In het uitvoeringsprogramma duurzaamheid, heeft de gemeente opgenomen zich aan te sluiten bij de statiegeldalliantie. Deze alliantie is een samenwerking van verschillende Nederlandse gemeenten, provincies, waterschappen en bedrijven. Doel van de alliantie is de Nederlandse regering ertoe te bewegen het statiegeldsysteem uit te breiden tot drankblikjes en alle grote én kleine plastic drankflessen in Nederland om zo de recycling van plastic en blik te vergroten en zwerfafval te verminderen. In verschillende landen om ons heen is aangetoond dat dit werkt!

De gemeente sluit zich bij de statiegeld alliantie. Ook wij willen namelijk:
- Een structurele oplossing voor de vervuiling van straten, bermen, stranden, rivieren en zeeën door plastic drankflessen en drankblikjes.
- Een eerlijke oplossing voor zwerfafval door de kosten ervan weg te halen bij de burgers en lokale overheden en het verpakkende bedrijfsleven ervoor verantwoordelijk te maken.
- Een écht duurzaam circulair model voor het beheer van grondstoffen.

Totdat het statiegeldsysteem is uitgebreid, kunt u in Landsmeer de plastic flesjes en blik in de plastic recyclezakken (PMD) doen die om de week worden ingezameld. Deze zakken kunt u op verschillende plekken in de gemeente Landsmeer ophalen. Op de afvalkalender kunt u nalezen waar precies.