gemeente Landsmeer | Duurzaam Landsmeer: Wethouder Mandy Elfferich geeft duurzaamheidsles

Nieuwsbericht Duurzaam Landsmeer: Wethouder Mandy Elfferich geeft duurzaamheidsles

Gepubliceerd op: 10 april 2019 13:20

De bovenbouwleerlingen van de Montessorischool Landsmeer luisterden donderdagochtend 4 april vol belangstelling. Dat is toch helemaal niet nieuw, zou je zeggen? Gisteren was het echter net even anders. Wethouder Mandy Elfferich gaf namelijk een bijzondere gastles over duurzaamheid en zonne-energie.

Leren over besparen

De leerlingen kregen les over duurzame energie, de voordelen van zonnepanelen op de school en over energiebesparing. Na de presentatie maakten de leerlingen een tournesol. Deze kartonnen zonnebloem met zonnepaneeltje gaat draaien wanneer hij in het zonlicht staat. Op deze manier ervaren de leerlingen hoe gemakkelijk zonne-energie werkt. Zo leren de leerlingen al knutselend over de werking en mogelijkheden van zonne-energie. Het knutselen van de zonnebloem was een absolute hit in deze klas. Alle geknutselde zonnebloemen gaf een mooi eindresultaat.

Duurzaamheid in de gemeente Landsmeer

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het collegeprogramma van de gemeente Landsmeer. De gemeente vindt het belangrijk om ook de jeugd te betrekken bij energiebesparing en bij het opwekken van duurzame energie, want de jeugd heeft de toekomst! Omgevingsdienst IJmond voert taken op het gebied van milieu en duurzaamheid uit voor de gemeente Landsmeer.

Duurzaamheidsles