gemeente Landsmeer | Een brief van bezorgde kinderen

Nieuwsbericht Een brief van bezorgde kinderen

Gepubliceerd op: 29 augustus 2016 13:25

Als burgemeester krijg ik natuurlijk veel brieven. Af en toe zit er een tussen van kinderen. Zoals in dit geval van Renske (7jaar), Jelle (9 jaar) en Aafra (9 jaar). Zonder dat hun ouders er weet van hadden, stuurde zij een brief waarin zij hun zorg deelde over de staat van het eillandje naast Zeilmaker in Luijendijk. Vergezeld van de mannen van de buitendienst had ik op 20 juli jl. een afspraak met hen.

De kinderen waren duidelijk beter voorbereid dan ik: laarzen aan, aangepaste kleding en handschoenen. Ze waren er helemaal klaar voor en de rondleiding begon onmiddellijk. Over het fietspad hingen takken van een wilg, veel te laag. Zo kan je er niet goed langs op de fiets. Of dat gesnoeid kon worden. Natuurlijk. Op het eiland zelf waren op twee plekken boomhutten gemaakt – op zich prima – maar ook matrassen neergelegd. De boomhutten zelf werden al geruime tijd niet meer gebruikt, dus hoogste tijd om de matrassen af te voeren. Met verenigde krachten werd de 'rotzooi' verwijderd.

Onderweg kwamen we van alles tegen: puin, plastic flessen, stukken tapijt, glas. We baanden ons keer op keer een weg door onkruid en struiken op het overgroeide eiland om alles af te voeren. Resultaat: een volle kar. Tevreden over het resultaat van onze inspanningen, ploften we op het terras in de tuin om nog even na te praten. De verwondering over het feit dat mensen zomaar rotzooi achterlaten in de natuur, is groot. Jammer ook dat er niet beter gebruik kan worden gemaakt van het eiland, was ook een opmerking.

Ik sprak nog verder met hen over wat zij vinden van de speelgelegenheden in Landsmeer. Nou, daar hadden ze wel ideeën bij. Mooi! 'Of zij later in het jaar mee willen denken over dit onderwerp?' 'Graag!' Renske, Jelle en Aafra, dank voor jullie brief en het bezoek! Ik spreek jullie graag over enige tijd over de speelplaatsen in de gemeente.

Opruimen Rietland kinderen