gemeente Landsmeer | Eerste resultaten Energie Battle

Nieuwsbericht Eerste resultaten Energie Battle

Gepubliceerd op: 22 november 2017 09:25

Stichting Life! enthousiast aan de slag met de Energy Battle

Op Stichting Life! in gemeente Landsmeer, een school voor primair- en voortgezet onderwijs, hebben docenten en leerlingen meegedaan aan de Klimaatverbond Energy Battle. Met de school is maar liefst 39 procent op gas en 8 procent op stroom bespaard. Een mooie opbrengst door de enthousiaste inzet van school en leerlingen.

Marieke van Life!: 'We hebben de thermostaat op school anders afgesteld. Het is even kijken hoe je de instellingen kunt aanpassen en dan gewoon doen. Dit maakt echt wat uit!'

Ook thuis

De deelnemers gingen ook thuis aan de slag. De gezinsleden werden ook betrokken bij de Energy Battle. En dat is soms een uitdaging, want hoe moet het dan met heerlijke stoofschotel die de hele dag in de oven moet staan? En hoe overtuig je je partner of puber dat korter douchen prima kan?

Pieken in energieverbruik

Voor meer inzicht in het stroomverbruik kregen de deelnemers de Wattcher mee naar huis. Dit is een energiedisplay die het actuele stroomverbruik in watt direct weergeeft. Bij Life! schrokken de deelnemers vooral van de piek van de waterkoker. Wel werd een direct een oplossing bedacht. Marjoke en Martijn van Life!: 'Eerst het water afmeten en dan de waterkoker aanzetten, dan kook je nooit te veel.' En de droger ging minder vaak aan. 'We hebben de was vaker buiten gehangen en het ruikt ook een stuk frisser,' aldus Marjoke.

Kennis en inzicht

Tijdens de Energy Battle worden het inzicht en de kennis over stroomgebruik vergroot. Van het Klimaatverbond ontvangen deelnemers tijdens de Battle verschillende bespaartips. Ook komt het onderwerp terug in de les. Teamcaptain Irene Tom heeft het met leerlingen over klimaatverandering gehad: "Het is leuk om er zo mee bezig te zijn."

Klimaatverbond Energy Battle

De Energy Battle is een energiebesparingswedstrijd van het Klimaatverbond waarbij diverse teams zo veel mogelijk energie en gas proberen te besparen van de Dag van de Duurzaamheid in oktober tot Warme Truiendag in februari.

Begeleiders Energy Battle
Begeleiders Energy Battle