gemeente Landsmeer | Energie voor iedereen

Nieuwsbericht Energie voor iedereen

Gepubliceerd op: 14 september 2022 13:30

Met Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie helpt gemeente Landsmeer inwoners met energiearmoede

Armoede en schulden zijn een groeiend probleem in Nederland. Eén op de vijf huishoudens heeft risicovolle schulden. Ongeveer 650.000 Nederlandse huishoudens hebben daarnaast te maken met energiearmoede. Zij kunnen hun energierekening niet of nauwelijks betalen. Daar komt bij dat de prijzen van energie flink stijgen. De gemeente Landsmeer helpt inwoners om te besparen op hun energiekosten.

In samenwerking met Consumind en vergelijkingssite Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie verwijzen wij inwoners door naar Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie. Een vergelijkingssite waar inwoners persoonlijk advies krijgen om te besparen op hun energiekosten en, wanneer dat nodig is, kunnen overstappen van energiecontract.

Besparen
Voor de meeste inwoners met een vast energiecontract geldt dat ze deze het beste kunnen aanhouden. Deze tarieven wijzigen (nog) niet direct. In dat geval is hun huidige contract de voordeligste. Maar deze inwoners kunnen vaak op andere manieren besparen. Zo kan goed ventileren helpen om de lucht in een ruimte sneller te verwarmen. Veel mensen weten dat niet.

Overstappen
Maar vooral voor mensen met een variabel energiecontract kan het beter zijn om over te stappen van leverancier. En daar helpt Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie bij. Wethouder Jacobien van Boeijen van de gemeente Landsmeer legt uit: "In samenwerking met een selecte groep energieleveranciers kunnen we als gemeente een aantal energiecontracten tegen flink lagere tarieven aanbieden. Daarbij geldt dat inwoners flink kunnen besparen en altijd zonder borg worden geaccepteerd. Ook bieden we alleen contracten voor groene stroom."

Verder helpen
Met de inzet van Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie hoopt de gemeente inwoners die moeite hebben om hun energiekosten te betalen, te helpen in een tijd waarin de prijzen hard stijgen. Daarnaast wordt er momenteel geworven voor energiecoaches. De bedoeling is dat zij vragen van inwoners beantwoorden en ze helpen bij een eventuele overstap. Inwoners die hierover al vragen hebben kunnen zich aanmelden bij WelzijnWonenPlus (telefoon: 020-4822605 of mail) Wethouder Jacobien van Boeijen: "Onze inwoners kunnen adviezen inwinnen op Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie of op termijn een afspraak maken met een energiecoach."