gemeente Landsmeer | Energiebelasting blijft stijgen, opwekken van eigen energie nu het moment!

Nieuwsbericht Energiebelasting blijft stijgen, opwekken van eigen energie nu het moment!

Gepubliceerd op: 27 juni 2016 09:10

Subsidieregeling Opwekken Duurzame Energie aanwezig

De energiebelasting is de afgelopen jaren fors gestegen en de verwachting is dat het de komende jaren blijft stijgen. Inmiddels bestaat bijna 2/3e van het kWh-tarief uit belastingen en toeslagen. Hierdoor betaalt een gemiddeld huishouden fors meer dan de afgelopen jaren.

Bent u het zat om onnodig veel geld uit te geven aan energiebelasting?

Dan is dit het moment om in actie te komen. Ga voor een duurzame woning die zijn eigen energie opwekt of sluit aan bij een lokale energie coöperatie en wek energie op samen met mede-inwoners. Hoe? Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket helpt u verder!

Zonnepanelen

Woningbezitters die overwegen zonnepanelen te plaatsen, kunnen voor gratis en onafhankelijk informatie en advies terecht op de site www.duurzaambouwloket.nl/zonnepanelen. Hier kunt u zien of uw woning geschikt is, welke lokale uitvoerende bedrijven betrouwbaar zijn, maar ook hoe het zit met de btw-teruggave over de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Is uw dak niet geschikt of vindt u zonnepanelen niet mooi passen? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket om te kijken of er een energie coöperatie actief is in uw gemeente en welke andere mogelijkheden er zijn.

Subsidie opwekken duurzame energie

Op dit moment is het extra interessant om maatregelen toe te passen voor het opwekken van duurzame energie. Er is namelijk een landelijke 'ISDE subsidieregeling' van kracht voor het plaatsen van warmtepompsystemen, zonneboilers, hout(pellet)kachels en hout gestookte biomassaketels. Bent u benieuwd hoe deze subsidieregeling er uit ziet en hoe u deze aan moet vragen?  Doe dan de energiesubsidie check via www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen of neemt contact op per mail info@duurzaambouwloket.nl of telefoon 072-743 39 56. De adviseurs van het Duurzaam Bouwloket helpen u verder!

Duurzaam Bouwloket