gemeente Landsmeer | Energiecoaches gaan aan de slag in Landsmeer

Nieuwsbericht Energiecoaches gaan aan de slag in Landsmeer

Gepubliceerd op: 27 oktober 2022 11:50


Deze week hebben de energiecoaches in Landsmeer hun training afgerond. Inwoners kunnen een afspraak maken met een energiecoach om gratis tips te krijgen over energiebesparing. Met kleine maatregelen kunnen de energiekosten namelijk al omlaag.

De energiecoaches komen gratis bij inwoners thuis. In een een-op-eengesprek helpen zij u inzicht te krijgen in de energiekosten en het energieverbruik. De coaches laten zien wat kleine maatregelen voor energiebesparing kunnen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het goed instellen van de thermostaat of het zo zuinig mogelijk gebruiken van apparaten als was- of afwasmachine. Samen met de inwoner kijkt de coach waar besparing mogelijk is.
Waardebon energiebesparende materialen voor kwetsbare huishoudens
De coach heeft een tas bij zich met voorbeelden van energiebesparende materialen, bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrippen en Ledlampen. Voor de kwetsbare huishoudens is ook een waardebon van € 40,00 beschikbaar. Deze bon kan bij Van Dijk's Doe het Zelf ingeleverd worden om energiezuinige producten aan te schaffen. Er is een beperkt aantal van deze waardebonnen beschikbaar. Zodoende wordt een beroep gedaan op Landsmeerders om de waardebon alleen te accepteren als zij moeite hebben om financieel rond te komen.

Voor wie?

De energiecoach staat klaar voor alle huishoudens in Landsmeer. Het maakt niet uit of u een koop- of huurwoning heeft. Als gemeente doen wij een oproep aan de inwoners die moeite hebben om de energierekening te betalen om in gesprek gaan met de energiecoach. Ook als u in een slecht geïsoleerde woning woont. De energiecoach denkt graag met u mee wat u wel kunt doen om uw energiekosten omlaag te brengen. Ook kan de energiecoach met u bekijken of u kunt overstappen naar een goedkoper energiecontract.

Wat doet de energiecoach?

De energiecoaches zijn getrainde vrijwilligers van WelzijnWonenPlus. Zij kunnen u tips geven over wat u zelf kunt doen om uw energieverbruik te verminderen. Denk dan aan tips zoals korter douchen, het inregelen van de thermostaat, ge

Afspraak maken

Geld besparen, meer comfort in de woning én iets goeds doen voor het milieu? Ja? Boek een gratis energiecoach! Mail naar energiecoachlandsmeer@welzijnwonenplus.nl, bel naar 020 482 26 05 of kom langs op de Dr.M.L. Kingstraat 2b te Landsmeer. WelzijnWonenPlus is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 – 12.30 uur.

Belangrijk!

Wees altijd alert op oplichters die onder valse voorwendselen aanbellen met een babbeltruc. Oplichters worden steeds inventiever. Weet dat een energiecoach nooit onverwacht bij u aanbelt. De energiecoach komt alleen op afspraak bij u langs. Hij/zij kan zich ook legitimeren met een vrijwilligerspas van WelzijnWonenPlus.