gemeente Landsmeer | Energy Battle: Leerlingen scholen LIFE! en OBS de Stap strijden voor energiebesparing

Nieuwsbericht Energy Battle: Leerlingen scholen LIFE! en OBS de Stap strijden voor energiebesparing

Gepubliceerd op: 20 september 2017 10:00

Maandag 9 oktober gaat de eerste ronde van de Klimaatverbond Energy Battle 2017-2018 van start. Scholen LIFE! en OBS de Stap zullen samen met medewerkers, leerlingen en ouders van leerlingen de strijd met elkaar en met andere gemeenten aangaan in deze eerste ronde.

Scholen besparen elektra en gas

Tijdens de Energy Battle ontdekken deelnemers hoe groot de invloed van hun eigen gedrag is op de energierekening en hoe ze eenvoudig kunnen besparen op elektra en gas. Beide scholen gaan samen met leerlingen uit groep 7 en 8 en ouders zowel op school als thuis zo veel mogelijk besparen. Voorgaande edities hebben aangetoond dat bij de meeste scholen 10% tot 20% energiebesparing eenvoudig gerealiseerd kan worden. Daarmee wordt de CO2 uitstoot van de school verminderd.

Bewust omgaan met energie

Door mee te doen aan de Energy Battle krijgen zowel de school als ouders en kinderen thuis inzicht in het eigen energieverbruik. Ze ervaren dat door kleine acties het energieverbruik flink kan dalen. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 worden actief betrokken bij de wedstrijd en helpen mee om in de school energie te besparen. Zij leren op interactieve wijze hoe elektriciteit werkt en hoeveel energie er wordt gebruikt door apparatuur. De school geeft het goede voorbeeld en laat zien dat het milieu belangrijk is. Ook wordt er direct bespaard op de energierekening!

Ook thuis aan de slag

Tegelijkertijd met de scholen gaan negen gezinnen thuis gedurende vier weken aan de slag om zoveel mogelijk energie te besparen. Zij krijgen de energiedisplay Wattcher mee naar huis. Zo ontdekken zij eenvoudig waar ze energie kunnen besparen. Daarnaast hebben ze toegang tot de online wedstrijdomgeving via www.klimaatverbondenergybattle.nl. Naast handige tips toont deze website ook een actueel overzicht van de tussenstand tussen beide scholen.

Doet u mee?

Er is nog ruimte om mee te doen aan de Energy Battle. Wilt u de strijd aangaan? U kunt zich nog opgeven door een mail te sturen naar bbouma@odijmond.nl.