gemeente Landsmeer | Enquête: Nieuw systeem woonruimteverdeling

Nieuwsbericht Enquête: Nieuw systeem woonruimteverdeling

Gepubliceerd op: 03 februari 2019 13:25

Om te achterhalen wat de inwoners van 15 gemeentes vinden van de verdeling van sociale huurwoningen is er een enquête gemaakt. Er zijn namelijk veel verschillende afwegingen te maken. De een zijn voorrang is de ander zijn langere wachttijd. Daar ontkomen we niet aan. Wat Landsmeerders eerlijk vinden,  willen we peilen met deze vragenlijst. Als we de regels veranderen willen we dat het recht doet aan de verschillende woonvragen die er zijn. Er komt namelijk een nieuw systeem van toewijzing.

De onderstaande enquête kan tot 13 februari 2019 worden ingevuld. In totaal doen er vijftien gemeenten aan mee. De vraag naar sociale huurwoningen (tot 720 euro) is enorm en sommige groepen hebben recht op urgentie. Tegelijkertijd moeten anderen zo'n 16 tot 22 jaar wachten op een woning. De gemeenten zijn daarom benieuwd wat de inwoners zelf vinden.

Nieuw systeem vanaf 2021

De uitkomsten van de enquête worden meegenomen bij het bedenken van een nieuwe manier van toewijzen van sociale huurwoningen. Die heeft tot doel 'doorstroming te bevorderen en te zorgen dat mensen die urgent een woning moeten hebben deze ook krijgen'. Eind 2019 besluiten de gemeenteraden van alle gemeenten over nieuwe regels van toewijzing, die naar verwachting in 2021 ingaan.

Klik hier om de enquête in te vullen: amsterdam.nl/onderzoek/woon