gemeente Landsmeer | Enquête over het openbaar vervoer binnen Waterland en naar Amsterdam

Nieuwsbericht Enquête over het openbaar vervoer binnen Waterland en naar Amsterdam

Gepubliceerd op: 05 juli 2016 09:30

Aanpassingen openbaar vervoer door Noord/Zuidlijn

Binnenkort wordt bekend wanneer de Noord/Zuidlijn in Amsterdam gaat rijden. De start van deze metrolijn zorgt ook voor veranderingen in de busverbindingen tussen Waterland en Amsterdam. Nieuwe plannen voor die busverbindingen worden de komende tijd gemaakt en geschreven in het Vervoerplan 2018. De vervoerder in de regio Waterland, EBS, wil graag de wensen van reizigers weten. Daarom heeft EBS een enquête op internet gezet, die gebruikers van het openbaar vervoer anoniem kunnen invullen.

De enquête is te vinden via www.ebs-ov.nl

Focus op Amsterdam Noord

De busverbindingen vanuit Waterland richting Amsterdam zullen voor het overgrote deel eindigen in Amsterdam Noord. Van daaruit kunnen reizigers dan naar het westen, het oosten of via de Noord/Zuidlijn naar het zuiden reizen. Voor Landsmeerse reizigers kan dit een verslechtering betekenen. Tegelijkertijd gaan sommige reizigers er zeker op vooruit als ze gaan reizen via Amsterdam Noord en de Noord/Zuidlijn. Zo zullen treinreizigers naar bijvoorbeeld Schiphol en Den Haag een aanzienlijk kortere reistijd hebben. Volgens EBS en de gemeente Landsmeer is het daarom belangrijk dat de enquête door veel Landsmeerders wordt ingevuld. Op basis van die gegevens kan zorgvuldig worden bepaald hoe zoveel mogelijk reizigers erop vooruit kunnen gaan.

Informatieavond in Landsmeer

EBS heeft op Landsmeers verzoek aangegeven een informatieavond te zullen inplannen voor inwoners van Landsmeer, zodra er meer duidelijkheid is over het Vervoerplan 2018. De datum hiervoor wordt nog bepaald en gecommuniceerd via Kompas, deze website en social media.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de griffie van de gemeente Landsmeer via griffier@landsmeer.nl of 020-4877111.