gemeente Landsmeer | Fietsdiefstal

Nieuwsbericht Fietsdiefstal

Gepubliceerd op: 11 juni 2019 08:40

Fietsdiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Voordeel hiervan is dat de politie een beeld krijgt van locaties waar vaker fietsen gestolen worden.
In Landsmeer neemt het aantal aangiften van gestolen fietsen de laatste tijd toe.
Daarom biedt de gemeente u nu de mogelijkheid om uw fiets te laten graveren.

Laat gratis uw fiets graveren!
Vrijdag 21 juni 2019 organiseert de gemeente Landsmeer in samenwerking met Centrum Fietsdiefstal een preventie-actie op de wekelijkse markt van 09:00 tot 16:00 uur. Hier krijgt u advies hoe u fietsdiefstal kunt voorkomen. Ook kunt u kosteloos uw fiets laten registeren door een uniek nummer te laten graveren. Waarom graveren? Graveren voorkomt fietsendiefstal

• Voor fietsendieven is een gegraveerde fiets niet aantrekkelijk.
• De eigenaar van een gegraveerde fiets is makkelijker terug te vinden.
• Teruggevonden gestolen fietsen worden gratis thuis gebracht.

Wilt u uw fiets laten graveren? Neem dan een geldig legitimatiebewijs mee. Niet alle fietsframes zijn geschikt om te graveren. Wanneer uw fiets niet gegraveerd kan worden, zullen de graveerders de kenmerken van uw fiets opzoeken, noteren en aan u meegeven. Hierdoor kunt u bij diefstal de kenmerken van uw fiets aan de politie overhandigen. Alle fietsen worden gecontroleerd op diefstal. Een gestolen fiets wordt niet gegraveerd.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.centrumfietsdiefstal.nl.