gemeente Landsmeer | Fietsverlichtingsactie in Landsmeer

Nieuwsbericht Fietsverlichtingsactie in Landsmeer

Gepubliceerd op: 12 december 2017 13:50

Eén van de belangrijkste zaken voor veilig deelnemen aan het verkeer is zichtbaarheid. Zeker voor fietsers, die in het verkeer kwetsbaar zijn. Toch blijkt landelijk gezien 50% van de fietsers geen goede verlichting te hebben. Op initiatief van de Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer (BVL) en de gemeente Landsmeer op 11 december een fietsvriendelijke actie gehouden. Tussen 7.00 en 8.30 uur kregen fietsers met goede verlichting een beloning van Paul Welzenbagh, voorzitter BVL en burgemeester Astrid Nienhuis. Fietsers zonder de wettelijk voorgeschreven verlichting, kregen goedgekeurde verlichting mee van Cool Biking Company, om hun weg veilig te kunnen vervolgen. Een van de bewoners was zo sympathiek om koffie te schenken voor de verkleumde medewerkers.

Bewonersinitiatief

Paul Welzenbagh heeft, namens BVL, aandacht gevraagd voor de veiligheid van fietsers op het Lint en is deze actie gestart. Gemeente Landsmeer heeft dit initiatief vanzelfsprekend van harte ondersteund. Het sluit ook mooi aan bij de eigen 'Ik val op' campagne, die vanaf oktober tot en met januari wordt gehouden. De actie kwam tot stand met medewerking van politie, de eigen BOA en Veilig Verkeer Nederland.

Actie

Gisterochtend zijn in totaal ruim 100 fietsers gecontroleerd, waavan 90 % goede fietsverlichting had. Er zijn ongeveer 40 setjes losseverlichting meegegeven en groot aantal beloningslampjes die door VVN ter beschikking waren gesteld.

Fietsverlichtingsactie 2017