gemeente Landsmeer | Gemeente Landsmeer doet onderzoek naar mantelzorgondersteuning

Nieuwsbericht Gemeente Landsmeer doet onderzoek naar mantelzorgondersteuning

Gepubliceerd op: 26 februari 2018 16:05

De gemeente Landsmeer laat een onderzoek uitvoeren naar de ondersteuning van mantelzorgers. Mantelzorgers zijn inwoners die drie maanden of langer minstens acht uur per week zorg dragen voor iemand uit hun omgeving die voor langere tijd ziek of hulpbehoevend is of een fysieke of geestelijke beperking heeft. De gemeente wil graag weten hoe zij die zorg ervaren: wat gaat er goed, waar lopen mantelzorgers tegenaan en hoe kunnen zij beter ondersteund worden?

De gemeente ondersteunt

In de gemeente zijn ruim honderd mantelzorgers in beeld. Naar verwachting zijn er nog veel meer mantelzorgers. Aangezien deze zorg erg belastend kan zijn, biedt de gemeente verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan.

De gemeente onderzoekt

I&O Research voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar de ervaringen van inwoners die mantelzorg bieden. In februari krijgen alle huishoudens van de gemeente Landsmeer een brief thuisgestuurd met een uitnodiging voor een vragenlijst. Door alle huishoudens aan te schrijven wil de gemeente de mantelzorgers bereiken die (nog) niet in beeld zijn bij de gemeente. Alle personen die zorg dragen voor iemand uit hun omgeving kunnen de vragenlijst invullen.

Vul de vragenlijst in

De gemeente moedigt alle mantelzorgers aan om de vragenlijst in te vullen. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om de ondersteuning beter te laten aansluiten op de behoeften van mantelzorgers. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over de manier waarop mantelzorgers het liefst geholpen worden, maar ook over hoe zij hierover het liefst informatie krijgen. Hoe meer mantelzorgers meedoen, hoe beter de gemeente de mantelzorgondersteuning kan laten aansluiten bij hun ervaringen en wensen.