gemeente Landsmeer | Gemeente Landsmeer geeft gratis energiebesparende middelen

Nieuwsbericht Gemeente Landsmeer geeft gratis energiebesparende middelen

Gepubliceerd op: 29 november 2023 16:15

Inwoners die in 2022 de energietoeslag hebben ontvangen kunnen voor € 175,00 aan energiebesparende middelen bestellen. Het afgelopen jaar is energie een stuk duurder geworden. Dit zorgt voor een flink hogere energierekening bij veel huishoudens. Kleine maatregelen kunnen al helpen bij het besparen van energie én geld. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrippen, radiatorfolie of ledverlichting. De energiecoach kan inwoners in de gemeente Landsmeer hierover informeren. De inwoners die voor deze regeling in aanmerking komen hebben eind oktober een brief van de gemeente ontvangen. Bij WelzijnWonenPlus kunnen inwoners meer informatie krijgen over deze regeling en hoe deze is aan te vragen.

Wethouder Jacobien van Boeijen: "Vraagt u zich ook af hoe u de dure decembermaand door komt, waarin u graag wat extra's wil doen met of voor uw dierbaren? Goed om te weten dat huishoudens met een laag inkomen recht hebben op een bon van 175 euro aan energiebesparende maatregelen. Aanvragen dus. Zodat u maandelijks profiteert van een lagere energierekening! Ik wens u warme feestdagen."

Iedere inwoner van de gemeente Landsmeer kan bij WelzijnWonenPlus een energiecoach boeken die kan informeren over de best passende maatregelen in huis. Het advies is gratis. Het maakt niet uit of het om een koop- of een huurwoning gaat. Een energiecoach is een getrainde vrijwilliger die bij thuis langskomt voor persoonlijk advies over energiebesparing. Ook kan de energiecoach helpen met het aanbrengen van energiebesparende producten.

Meer informatie
Wilt u een afspraak met een energiecoach of komt u in aanmerking voor de gratis duurzame middelen ter waarde van € 175,00? Mail naar dan naar WelzijnWonenPlus. U kunt ook langskomen tijdens het spreekuur op het servicepunt van WelzijnWonenPlus (elke maandag van 10.00 tot 11.00 uur), Dr. M.L. Kingstraat 2b, Landsmeer.
Of bellen naar 020 482 26 05 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur.