gemeente Landsmeer | Gemeente Landsmeer hijst regenboogvlag

Nieuwsbericht Gemeente Landsmeer hijst regenboogvlag

Gepubliceerd op: 08 januari 2019 15:30

Het college van B&W van de gemeente Landsmeer heeft op 8 januari 2019 de regenboogvlag gehesen voor het gemeentehuis als steunbetuiging voor de LHBT-gemeenschap. Dit als reactie op de Nashville-verklaring waar homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen wordt. Ook wekt het stuk de suggestie dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen 'genezen'. De gemeente Landsmeer wijst die zienswijzen nadrukkelijk van de hand.

In Landsmeer staan we voor ál onze inwoners, of ze nou hetero, lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn. Iedereen heeft de vrijheid om zelf te bepalen hoe zij hun leven in willen richten. In Nederland geldt immers dat íedereen gelijke rechten heeft. De Nashville-verklaring staat hier haaks op.

"Dat er in Nederland mensen zijn die de Nashville-verklaring ook ondertekenen, maakt helaas één ding helder: We hebben nog een lange weg te gaan, want dit pamflet geeft een beeld weer dat in strijd is met de grondwet, art. 1, waar iedereen recht heeft op gelijke behandeling.", aldus het college van Landsmeer.

Regenboogvlag