gemeente Landsmeer | Gemeente organiseert informatiemarkt over gezond en veilig ouder worden

Nieuwsbericht Gemeente organiseert informatiemarkt over gezond en veilig ouder worden

Gepubliceerd op: 20 maart 2024 10:15

De gemeente Landsmeer organiseert op zaterdag 13 april samen met welzijns- en zorgorganisaties een informatiemarkt met als thema 'Gezond en veilig ouder worden'.

Gezond ouder worden willen we allemaal, maar we kunnen in ons leven te maken krijgen met ziekte, de zorg voor een naaste of verlies. Als er iets gebeurt waardoor iemand zich minder goed kan redden in de thuissituatie, is niet iedereen hierop voorbereid. De gedachte hieraan gaan mensen soms liever uit de weg. Toch is het goed om jezelf vragen te stellen als: kan ik de trap in mijn woning nog op als ik slechter ter been wordt? Wat voor hulpmiddelen zijn er allemaal om mij te helpen mijn zelfredzaamheid te behouden? Wie mag beslissingen voor mij nemen als ik dat zelf niet meer kan? Welke mogelijkheden zijn er binnen het welzijn- en zorglandschap om te helpen, zonder direct afhankelijk te worden van zorgpersoneel?

Wethouder Jacobien van Boeijen: "Mijn moeder werd op haar tachtigste nog gedwongen om te verhuizen. Dat bleek voor haar eigenlijk te laat om goed te aarden in haar nieuwe omgeving. Dergelijke voorbeelden onderstrepen dat het zinvol is om u tijdig te laten informeren. Zodat u zich kan bereiden op besluiten waar ook een vitale oudere al best snel voor kan komen te staan."

Op de informatiemarkt kunnen inwoners terecht voor informatie op het gebied van zorg en welzijn, gezondheid en bewegen, cultuur en nog veel meer. Verschillende organisaties zijn vertegenwoordigd, zoals WMO zorgregisseur, WelzijnWonenPlus, SamenMeer, Evean, Zorgcirkel, HappyZorg, Alzheimer Nederland, Zonnebloem, Teamsportservice, Stichting MEE, de SMD, wijkagent, brandweer, Doortrappen, Ziende Handen, specialist in nalatenschap Rik Smit. Verder is er een lezing over zelfredzaamheid, langer zelfstandig thuis blijven wonen en het regelen van een erfenis. Ook worden er workshops cognitieve fitness gegeven. Bezoekers kunnen kennis maken met de modernste zorgtechnologie en zich laten informeren over mantelzorgondersteuning. Kortom, genoeg informatie om geïnspireerd te worden op allerlei gebieden.

Wat is er te doen op de markt?

U kunt bij alle kraampjes informatie halen en praten met de verschillende organisaties. Verder kunt u lezingen en workshops volgen of een stoelmassage ondergaan!

Lezingen in de kleine zaal van SamenMeer
12.45-13.15 uur Zelfredzaamheid, langer thuis blijven wonen - door Evean
13.30-14.00 uur Ziek, zwak of ... overleden. Wat kunt u vooraf regelen? - door executeur Rik Smit
14.15-14.45 uur Zelfredzaamheid, langer thuis blijven wonen - door Evean

Workshops in de beweegzaal van SamenMeer
12.45-13.15 uur Cognitieve fitness door TeamSportService
13.30-14.00 uur Valpreventie door praktijk René Wormhoudt
14.15-14.45 uur Cognitieve fitness door Teamsport Service

Let op, beperkt aantal plekken bij de lezingen en workshops!

En verder

  • Gratis stoelmassage door Floris Steinvoorte – Ziende Handen Landsmeer
  • Oefenen in brandveiligheid met de brandweer, op het terras van SamenMeer

Praktische informatie
Datum: zaterdag 13 april 2024
Tijdstip: van 12.30 tot 15.00 uur
Locaties: SamenMeer (Dr. Martin Luther Kingstraat 2b) en Vrij&Blij (Dr. Martin Luther Kingstraat 2c)
Toegang: gratis

Iedereen is welkom!

Beide locaties zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator.