gemeente Landsmeer | Gemeente organiseert ondernemersdiner over energievoorziening op dinsdag 21 mei: GEANNULEERD

Nieuwsbericht Gemeente organiseert ondernemersdiner over energievoorziening op dinsdag 21 mei: GEANNULEERD

Gepubliceerd op: 25 april 2024 12:55


Let op: deze bijeenkomst is geannuleerd!

 

De overgang naar duurzame energie vraagt om actie. Ook in de gemeente Landsmeer staan we voor de uitdaging om ons energienetwerk klaar te maken voor de toekomst. De gemeente heeft als doel gesteld om in 2050 een samenleving te hebben die meer energie produceert dan verbruikt. Dit betekent onder andere dat we werken aan een duurzaam elektriciteitsnetwerk. Maar op dit moment is er een probleem: de vraag naar elektriciteit groeit, maar het huidige netwerk kan die vraag niet aan. Dit heet netcongestie en het is een probleem voor de energievoorziening in onze regio.

Wat betekent dit voor ondernemers?
Door deze problemen in het elektriciteitsnetwerk kan er momenteel in de gemeente Landsmeer wel energie worden terug geleverd aan het net, maar is het niet mogelijk om extra energie af te nemen. Deze situatie zal naar verwachting minstens tot 2031 voortduren. Dit betekent in de praktijk dat ondernemers worden beperkt in de groei van hun bedrijf en in hun streven om verder te elektrificeren.

Bijeenkomst voor ondernemers op dinsdag 21 mei
De gemeente organiseert op dinsdag 21 mei een bijeenkomst voor ondernemers over dit onderwerp. Deze vindt plaats in het gemeentehuis (Raadhuisstraat 1). We willen u als ondernemer informeren over de problemen rondom netcongestie, maar vooral ook over mogelijke oplossingen. Hierbij kunt u denken aan slim energiebeheer, het opwekken en opslaan van energie, en gezamenlijke oplossingen om toch de ambities voor groei en verduurzamingmogelijk te maken.

Programma van de bijeenkomst
17.30-17.45 uur Inloop
17.45-17.55 uur Welkom door ODIJmond en wethouder Jacobien van Boeijen (duurzaamheid) en wethouder Niels Bonenkamp (economie en ondernemen)
17.55-18.15 uur Presentatie over netcongestie en de gevolgen voor ondernemers
18.15-18.25 uur Maaltijd verzorgd door de Driesprong
18.25-18.45 uur Presentatie Bennex (Edwin Dalenoord) over mogelijke energieoplossingen
18.45-18.55 uur Informatie over beschikbare subsidies voor ondernemers
18.55-19.05 uur Afronding en onderwerp kiezen voor volgende bijeenkomst