gemeente Landsmeer | Gemeente pakt quick wins project herinrichting Havenzathe meteen aan

Nieuwsbericht Gemeente pakt quick wins project herinrichting Havenzathe meteen aan

Gepubliceerd op: 16 juli 2019 09:55

Tijdens de bewonersbijeenkomsten over de herinrichting van Havenzathe en op BUURboek zijn door bewoners van de wijk enkele wensen naar voren gebracht die mogelijk buiten de projectwerkzaamheden aangepakt kunnen worden. Enkele bewonerswensen bleken ware quick wins waarmee de gemeente meteen aan de slag is gegaan.

Quick wins
Zo werd door bewoners aangegeven dat een grote plantenbak aan het begin van de wijk automobilisten het zicht ontnam, waardoor gevaarlijke situaties ontstonden. De plantenbak is nu verschoven: verkeersveiligheid verbeterd.
Verder stonden enkele paaltjes in de wijk te dicht aan de stoeprand, waardoor auto's beschadigd raakten. Deze paaltjes zijn vorige week verplaatst: probleem meteen opgelost.
Op verzoek van bewoners heeft de gemeente ook een schommel op de Stoutenburg weggehaald. Na de zomer wordt de ondergrond weer voorzien van gras. De schommel wordt voorlopig opgeslagen op de gemeentewerf, zodat later gekeken kan worden of deze hergebruikt kan worden.


Andere bewonerswensen
Dit zijn niet de enige wensen die bewoners hebben aangedragen. Op dit moment onderzoekt de gemeente welke wensen vóór de daadwerkelijke start van de projectwerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Belangrijk is dat de wensen een breed draagvlak hebben onder de bewoners van de wijk. Daarnaast moeten wensen natuurlijk ook haalbaar zijn.


Meer informatie
Wilt u meer weten over project Havenzathe? Op https://havenzathe.BUURbook.nl vindt u alle informatie en kunt u meelezen met wat er leeft in de wijk.
Heeft u geen toegang tot internet? Dan kunt u op afspraak terecht bij WonenPlus. Zij helpen u graag verder met het bekijken van berichten op BUURbook en het zelf plaatsen van uw mening of idee.

Paaltjes1

Paaltjes voor

Paaltjes2

Paaltjes erna