gemeente Landsmeer | Gemeentelijke website in nieuw jasje gestoken

Nieuwsbericht Gemeentelijke website in nieuw jasje gestoken

Gepubliceerd op: 31 mei 2016 08:00

De gemeentelijke website was hard aan vernieuwing toe, om te voldoen aan de eisen van deze tijd. Bovendien is er een eerste stap gezet om de website klaar te maken voor digitale dienstverlening. Op termijn kunnen er steeds meer zaken met de gemeente online geregeld worden. Behalve de vormgeving zijn ook enkele knelpunten aangepakt. Zo is de zoekfunctie sterk vereenvoudigd en verbeterd. Dat maakt het zoeken naar bepaalde berichten of documenten een stuk gemakkelijker.

Onderzoek

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat veel informatie op gemeentelijke websites nauwelijks tot niet bezocht wordt. Op een beperkt aantal onderwerpen wordt juist veel gezocht.

Op de homepage staan de belangrijkste items, zoals informatie over afvalinzameling, de openingstijden van het gemeentehuis en het doen van een melding openbare ruimte. Door te meten op welke informatie het meest gezocht wordt, bepaalt de gemeente voortaan welke onderwerpen zij op de homepage van haar website presenteert. Deze vindt u terug in de Top10.

Participatie

Ook vind je op de homepage een direct link naar de website geefomlandsmeer.nl. Op dit e-participatieplatform maken we zichtbaar wat er speelt aan gemeentelijke projecten en initiatieven van inwoners.

Website opgeschoond

Met het online gaan van deze nieuwe vormgeving hebben we ook een opschoningsactie gehouden.  Zo zijn bijvoorbeeld de nieuwsberichten tot en met 2015 niet meer rechtstreeks via de website terug te vinden maar u kunt deze berichten vinden in het webarchief.

Wij doen ons uiterste best de website te optimaliseren. Mocht u een toch foutmelding krijgen bij het openen van een pagina, laat het ons weten via communicatie@landsmeer.nl. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van de juiste informatie voorzien. Alvast dank voor uw begrip en medewerking.