gemeente Landsmeer | Gemeenteraad Landsmeer draagt de heer L.A. (Léon) de Lange voor als nieuwe burgemeester

Nieuwsbericht Gemeenteraad Landsmeer draagt de heer L.A. (Léon) de Lange voor als nieuwe burgemeester

Gepubliceerd op: 02 maart 2021 21:25

In de raadsvergadering van dinsdag 2 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Landsmeer besloten om Léon de Lange voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Landsmeer (dorpskernen Landsmeer, Den Ilp, Purmerland). Hij is momenteel wethouder in de gemeente Weesp (D66).

Op 22 september 2020 heeft de gemeenteraad een profielschets vastgesteld voor de nieuwe burgemeester. Hierop volgend hebben 24 personen naar het ambt van burgemeester gesolliciteerd: 13 mannelijke en 11 vrouwelijke kandidaten. De vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester heeft op basis van de profielschets een selectie gemaakt. Op dinsdag 2 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Landsmeer in een extra raadsvergadering de uiteindelijke keuze gemaakt voor Léon de Lange. De gemeenteraad ziet in Léon de Lange een uitstekende burgemeester voor de gemeente Landsmeer, haar inwoners en ondernemers. Hij is een kandidaat met bestuurlijke ervaring
als wethouder in het lokale bestuur. Hij toont zich een gedegen, kundige persoon die beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Léon de Lange brengt ervaring mee op het gebied van een fusie. Hij straalt rust uit en heeft een optimistische kijk op zaken. Hij is de verbinder en netwerker die de gemeente Landsmeer zoekt en acht hem het meest geschikt voor de functie van burgemeester van de gemeente Landsmeer.

Vervolgprocedure

De gemeenteraad Landsmeer zal Léon de Lange als nieuwe burgemeester aanbevelen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning. Wanneer het Koninklijk Besluit ondertekend is, is de benoeming definitief. Naar verwachting zal de installatie van de nieuwe burgemeester op 19 mei 2021 zijn. Hij zal Dennis Straat opvolgen die waarnemend burgemeester is sinds 12 augustus 2019.

Nieuwe burgemeester de Lange

foto: B. Elings