gemeente Landsmeer | GGD start groot onderzoek naar gezondheid en leefstijl

Nieuwsbericht GGD start groot onderzoek naar gezondheid en leefstijl

Gepubliceerd op: 03 oktober 2016 09:00

Doe je ook mee?

GGD Zaanstreek-Waterland start deze week drie grootschalige onderzoeken, naar gezondheid en leefstijl van kinderen (van 0 tot 12 jaar), volwassenen (vanaf 19 jaar) en senioren (vanaf 65 jaar).

Ongeveer 50.000 inwoners krijgen vanaf 23 september een uitnodiging om een enquête in te vullen. Ook in de gemeente Landsmeer ontvangen inwoners deze uitnodiging. De computer heeft willekeurig namen en adressen uit het bevolkingsregister geselecteerd. Deze personen krijgen een uitnodiging thuisgestuurd met een inlogcode waarmee ze online de vragenlijst kunnen invullen. Doe ook mee en vul de vragenlijst in. Daarmee maak je kans op een IPad-Mini of een fiets.

Meten is weten

De gemeenten en de GGD doen er alles aan om de gezondheid en veiligheid van haar inwoners te verbeteren. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen gemeenten en GGD de zorg en activiteiten zo goed mogelijk laten aansluiten op de behoeften van de inwoners. De onderzoeken geven antwoorden op vragen als: komen bepaalde gezondheidsproblemen in onze gemeente vaker voor dan elders in Nederland? En passen de voorzieningen bij wat mensen nodig hebben om zo gezond mogelijk te leven.

Wilt u vaker deelnemen aan gezondheidsonderzoeken van de GGD? Meld u dan aan voor het panel via ggdzw.nl. De resultaten van de monitor worden medio 2017 gepubliceerd op ggdzw.nl.

Gezondheidsmonitor GGD