gemeente Landsmeer | Groot onderhoud A10 Noord vervroegd

Nieuwsbericht Groot onderhoud A10 Noord vervroegd

Gepubliceerd op: 26 mei 2020 14:00

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Boskalis tijdens de Hemelvaart- en pinksterperiode groot onderhoud uit aan de A10 Noord binnenring. Tijdens deze periodes zal de binnenring tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg) geheel afgesloten zijn, inclusief alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Zuid en Oost, waarbij de extra reistijd kan oplopen tot een uur. De A10 Noord buitenring blijft wel open.

Rijkswaterstaat en Boskalis hebben besloten om deze wegwerkzaamheden eerder uit te voeren dan gepland. Op dit project wordt, zoals overal in Nederland, gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat minder mensen en materieel tegelijkertijd op een wegdeel kunnen worden ingezet. De partijen willen met het eerder uitvoeren van de werkzaamheden voorkomen dat – als de coronacrisis voortduurt – de in de zomer geplande wegafsluitingen langer gaan duren en halen daarom een deel van de werkzaamheden naar voren. Een andere reden om de werkzaamheden te vervroegen is dat het momenteel rustiger op de weg is als gevolg van de coronacrisis.

Advies weggebruikers: rijd een rondje ring
Het advies aan weggebruikers in de richting van Amersfoort en Utrecht is: rij om via de A10 West, Zuid en Oost. Oftewel: rijd een rondje ring (zie animatie). Ook als u in Amsterdam-Noord moet zijn, volg dan de omleidingsroutes en neem geen routes "binnendoor".

Afsluitingsperiode en omleidingsroutes

De werkzaamheden vinden plaats van:
• Woensdag 20 mei 20.00 uur tot maandag 25 mei 05.00 uur (hemelvaartperiode). Dit werk is afgerond.
• Donderdag 28 mei 20.00 uur tot dinsdag 2 juni 05.00 uur (pinksterperiode)

De A10 Noord binnenring is tijdens deze dagen geheel afgesloten tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg). Ook alle tussenliggende aansluitingen (S118, S117, S116, S115, afrit S114) op de binnenring zijn afgesloten. De A10 Noord buitenring blijft wel gewoon open. Ook in de dagen voorafgaand aan de volledige afsluiting kan er hinder zijn door voorbereidende werkzaamheden. Het gaat dan om het afsluiten van rijstroken en mogelijk op- en afritten.
Het verkeer wordt als volgt omgeleid:
• Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Zuid en Oost en de A10 Noord buitenring (richting Zaanstad/Coentunnel);
• Lokaal verkeer kan Amsterdam Noord binnenrijden en verlaten via de A10 Noord buitenring.

Vooralsnog blijven de geplande afsluitingen in de zomer van 3 tot 13 juli A10 Noord binnenring en van 31 juli tot 10 augustus A10 Noord buitenring staan. 

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden A10 Noord is te vinden op de projectpagina groot onderhoud A10 Noord. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis) óf inschrijven voor de nieuwsbrief. Beelden van het groot onderhoud tijdens Hemelvaart kun u hier zien.

A10 groot onderhoud