gemeente Landsmeer | Grote Controle op bedrijventerrein Noordeinde

Nieuwsbericht Grote Controle op bedrijventerrein Noordeinde

Gepubliceerd op: 04 november 2019 14:15

Op 30 oktober is door de gemeente, Liander, de Politie en Omgevingsdienst IJmond op het bedrijvenpark Noordeinde een brede controle geweest. Doel was het in beeld te krijgen van eventuele illegale activiteiten. De gemeente en partners hebben - tot onze tevredenheid - ook hier geen verdachte situaties of activiteiten aangetroffen.
De controle staat niet op zichzelf. Dit jaar heeft de gemeente, samen met de politie, een grote leegstandscontrole gehouden. Adressen waar gedurende langere tijd niemand volgens de basisregistratie personen (BRP) woonden, zijn toen gecontroleerd. Doel van deze actie was onderzoeken waarom adressen leeg stonden en of er mogelijk illegale activiteiten plaatsvonden. Er zijn bij die controle wel personen aangetroffen op verschillende adressen, maar geen illegale activiteiten ontdekt.

Ook in 2020 zullen er in de gemeente nog verschillende controles plaatsvinden op terreinen en gebieden waar landelijk bekend is dat daar risico's zijn of signalen bestaan van ondermijnende activiteiten. Heeft u vermoedens of concrete signalen van adressen waar sprake is van illegale activiteiten, neemt u dan contact op met de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl. 
Ook bij de gemeente kunt u vermoedens melden of signalen van fraude, illegale bewoning of zaken waarvan u denkt: dit klopt echt niet. Mail daarvoor naar handhaving@landsmeer.nl