gemeente Landsmeer | Hennepkwekerij in Landsmeer aangetroffen bij controle

Nieuwsbericht Hennepkwekerij in Landsmeer aangetroffen bij controle

Gepubliceerd op: 08 december 2022 13:40


Op donderdag 8 december 2022 vond een controle door de politie plaats op een adres in Landsmeer. Op dit adres werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Vanochtend heeft de gemeente Landsmeer in samenwerking met de politie een controle uitgevoerd op een adres in Landsmeer. Dit is gebeurd naar aanleiding van een melding over een mogelijke hennepkwekerij op het betreffende adres. Bij de controle is inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, welke zal worden vernietigd. De politie doet verder onderzoek.

Burgemeester Léon de Lange: "Door een snelle en succesvolle samenwerking met de politie, hebben wij vanochtend een hennepkwekerij op kunnen rollen in Landsmeer. Hennepkwekerijen brengen voor de omwonenden grote risico's met zich mee. Ik wil u daarom op het hart drukken te allen tijde (anoniem) melding te maken, wanneer u vermoedt dat zich in onze gemeente een hennepkwekerij bevindt."

Een hennepkwekerij kan voor omwonenden gevaar met zich meebrengen, zoals brand- en ontploffingsgevaar door mogelijke kortsluiting, oververhitting of lekkage. Daarom is het belangrijk dat u de signalen herkent van een hennepkwekerij. Vaak is er een sterke (hennep)geur en is er constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging te horen. Denkt u dat er mogelijk een hennepkwekerij in uw buurt zit? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900–8844 of bel anoniem 0800–7000 (M.).