gemeente Landsmeer | Hennepkwekerij Purmerland aangetroffen bij controle

Nieuwsbericht Hennepkwekerij Purmerland aangetroffen bij controle

Gepubliceerd op: 25 maart 2022 13:25


Op donderdag 24 maart 2022 vond een groots opgezette controle plaats op een aantal adressen in de gemeente Landsmeer, waarbij op één adres in Purmerland een grote hennepkwekerij is aangetroffen.

Afgelopen donderdag voerde de gemeente Landsmeer in samenwerking met de politie, de arbeidsinspectie en Omgevingsdienst IJmond een controle uit in de gemeente Landsmeer. In een loods in Purmerland werd een grote in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ruim 900 hennepplanten. De kwekerij is ontmanteld en door de netbeheerder Liander is geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgenomen. De kwekerij en alle planten zijn vernietigd.

Burgemeester Léon de Lange: "Deze succesvolle samenwerking van de gemeente Landsmeer, de politie, de arbeidsinspectie en Omgevingsdienst IJmond heeft ertoe geleid dat wij onze gemeente weer een stukje veiliger hebben weten te maken."

Wij willen een ieder erop wijzen dat een hennepkwekerij voor omwonenden gevaar met zich mee kan brengen, zoals brand- en ontploffingsgevaar door mogelijke kortsluiting, oververhitting of lekkage. Daarom is het belangrijk dat u de signalen herkent van een hennepkwekerij. Vaak is er een sterke (hennep)geur en is er constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging te horen. Denkt u dat er mogelijk een hennepkwekerij in uw buurt zit? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem 0800-7000 (M.).