gemeente Landsmeer | Hondenpoep? Vermijd overlast en gebruik een scoop!

Nieuwsbericht Hondenpoep? Vermijd overlast en gebruik een scoop!

Gepubliceerd op: 09 mei 2017 13:35

Hondenbezitters ruimen de poep van hun hond op. Dit geldt voor zowel de bebouwde kom als de recreatiegebieden. In de praktijk houdt helaas niet elke hondenbezitter zich hieraan. Op voetpaden en grasvelden ligt vaak hondenpoep. Met de nieuwste campagneposter van Landsmeer Schoon roept de gemeente hondenbezitters op om samen te werken aan een nette en schone gemeente. In de gemeente moeten worden honden aangelijnd, behalve bij de aangewezen losloopgebieden. In een losloopgebied kunnen honden vrij rondrennen, maar hoort de poep ook te worden opgeruimd door het baasje. Met de nieuwste campagneposter van Landsmeer Schoon roept de gemeente hondenbezitters op om samen te werken aan een nette en schone gemeente.

Met stip op 1 ergernis

Hondenpoep wordt vaak als ergernis nummer 1 genoemd. Toch is het moeilijk om het probleem de wereld uit te krijgen. Als alle hondenbezitters de schouders eronder zetten moet het toch lukken om  de gemeente schoon te houden? Doe daarom net als Klaas Schaap en ruim hondenpoep op.

Verscherpte controles

Binnenkort worden verscherpte controles op het hondenbeleid uitgevoerd. Vanaf 8 mei gaan de BOA's weer op pad om extra te controleren of:

•              De opruimplicht en aanlijnplicht wordt nageleefd.
•              Honden niet worden uitgelaten bij speelplaatsen.

Er zal vooral gecontroleerd op locaties waarover afgelopen jaar veel hondenpoep klachten zijn gemeld.

Op deze website vindt u uitgebreide informatie.

Landsmeer Schoon: hondenpoep