gemeente Landsmeer | Hotel langs A10 in gemeente Landsmeer stapje dichterbij

Nieuwsbericht Hotel langs A10 in gemeente Landsmeer stapje dichterbij

Gepubliceerd op: 24 februari 2017 14:10

Op 24 februari ondertekenden wethouder Nico van Baarsen van de gemeente Landsmeer en Eltjo Bouwman, directeur wonen bij projectontwikkelaar Blauwhoed, de intentieverklaring om gezamenlijk een haalbaar plan te ontwikkelen voor een middelgroot 3-sterrenhotel aan de Scheepsbouwersweg in Landsmeer. De uitgangspunten die benoemd zijn in de Kansenkaart Hotelontwikkeling A-10 zone, die de gemeenteraad vastgesteld heeft zijn hierbij leidend. In het derde kwartaal van 2017 moet duidelijk zijn of het hotel er daadwerkelijk zal komen.

Ondertekening Blauwhoed
Foto: Eltjo Bouwman, directeur wonen Blauwhoed en wethouder Nico van Baarsen

Co-ontwikkeling

Projectontwikkelaar Blauwhoed onderzoekt de komende maanden de kansen voor een succesvolle ontwikkeling, exploitatie en realisatie van een hotel in Landsmeer. Via bijeenkomsten met de huidige betrokkenen (o.a. de gemeente, verenigingen, huurders en ondernemers) en de toekomstige belanghebbenden (de eigenaren en gebruikers van het vastgoed), inventariseert Blauwhoed alle wensen en belangen en neemt deze mee in de ontwikkeling van het plan.


Hotel past in Toekomstvisie 2025

In de Toekomstvisie 2025 van de gemeente Landsmeer zijn een drietal pijlers benoemd waar de gemeente zich in de komende jaren op gaat richten. Eén van die pijlers is economie, recreatie en toerisme. Wethouder Van Baarsen: "De samenwerking met Blauwhoed brengt de realisatie van een passende verblijfsaccommodatie voor bezoekers van onze mooie, groene en waterrijke gemeente weer een stapje dichterbij. Voor de hotelgast straks zullen Amsterdam, Volendam, Marken, Beemster en de Zaanse Schans optimaal bereikbaar zijn met de aansluiting op de A10 vlakbij het hotel. Ook is de komst van een hotel in onze gemeente goed voor de werkgelegenheid."