gemeente Landsmeer | Inbrekers gaan niet op vakantie

Nieuwsbericht Inbrekers gaan niet op vakantie

Gepubliceerd op: 08 juli 2016 11:30

De zomer is inmiddels begonnen en dit is een periode waarin veel mensen op vakantie gaan of er een dagje op uit trekken. Maar dit is helaas ook een periode waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze bijvoorbeeld een raam open zien staan. Om een inbraak deze zomer in uw woning te voorkomen hieronder enkele tips:

Op vakantie? Licht de buren in

Vertel u vertrouwde buren over uw vakantieplannen. U kunt uw vakantiegegevens noteren op een zogenaamde 'burenkaart' zodat de buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. Het dient ook als geheugensteuntje voor wat u met elkaar heeft afgesproken over hoe zij de woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens de vakantie. De 'burenkaart' is gratis af te halen aan de balie van het gemeentehuis.


Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed,  moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

WhatsApp Buurt Preventie

Bent u al bekend met de WhatsApp-groep Buurt Preventie in Landsmeer? Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsAppgroep om hun buurt of wijk veiliger te maken. De gemeente en de politie juichen het initiatief van zo'n WhatsAppgroep van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Kijk dan op www.wabp.nl voor een overzicht van de aangemelde wijken.

Social Media

Denk goed na over wat u over uw vakantie op social media plaatst. Inbrekers lezen ook Facebook/Twitter en merken zo op dat u niet thuis bent.