gemeente Landsmeer | Informatie over oud papier en karton containers

Nieuwsbericht Informatie over oud papier en karton containers

Gepubliceerd op: 15 december 2022 14:50


Sinds 1 juli 2022 hebben we in de gemeente Landsmeer een nieuw afvalbeleid. Dit is beter voor het milieu en uw portemonnee. Het nieuwe beleid zorgt voor een aantal veranderingen. Zo heeft elke laagbouwwoning, naast een container voor restafval en gft, ook een container voor oud papier en karton gekregen. We weten namelijk van andere gemeenten dat gescheiden inzamelen via een container een beter resultaat geeft.

Levering van uw nieuwe container voor oud papier en karton

De afgelopen weken is bij het merendeel van de laagbouwwoningen in de gemeente een blauwe deksel geplaatst op de oude restafvalcontainer, zodat deze container gebruikt kan worden oud papier en karton. Helaas is dat niet overal goed gegaan. Verschillende adressen bleken een ander type restafvalcontainer te hebben, waardoor het blauwe deksel niet paste. Dat is natuurlijk heel vervelend. Voor deze adressen worden nu nieuwe oud papier containers besteld. Deze adressen ontvangen eind januari een nieuwe container. Dan worden ook de oude (extra) restafvalcontainers ingenomen. Tot die tijd kunnen deze inwoners het oud papier en karton aanbieden zoals voorheen.

Wethouder Jacobien van Boeijen: "We vinden het echt heel vervelend dat dit allemaal tot verwarring en vertraging heeft geleid. En ook dat hierdoor op sommige adressen nu vier containers staan. Weet dat wij hard ons best doen om het nieuwe beleid goed in te voeren. Ik wil graag benadrukken dat deze onvoorziene kosten niet leiden tot een stijging van de afvalstoffenheffing. Bij dit soort projecten hebben we gelukkig altijd een budget voor onvoorziene gebeurtenissen. Uiteindelijk is het ons doel om als gemeente minder restafval te hebben, zodat we het milieu minder belasten en de afvalkosten beheersbaar kunnen houden. Dit kunnen we alleen samen doen. Ik ben van plan om het nieuwe beleid ook samen met u te evalueren om de puntjes op de i te zetten. Alvast bedankt voor uw begrip, medewerking en geduld. Ook voor de verenigingen die de inzameling verzorgen!"