gemeente Landsmeer | Informatiebijeenkomst gemeente Amsterdam over windmolens aan de randen van de stad

Nieuwsbericht Informatiebijeenkomst gemeente Amsterdam over windmolens aan de randen van de stad

Gepubliceerd op: 10 juni 2020 12:40

De gemeente Amsterdam gaat meer duurzame elektriciteit opwekken. Zo zijn ze op zoek naar locaties voor het plaatsen van windmolens aan de randen van de stad en in het havengebied. Dit doen ze samen met bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden. Daarom organiseren ze van 15 juni tot en met 24 juni online informatiebijeenkomsten om u te informeren.

U kunt zich hier online aanmelden.
Er worden in totaal 6 online informatiebijeenkomsten georganiseerd. Op deze pagina vindt u een overzicht van de bijeenkomsten per gebied. Tijdens deze bijeenkomst:
1. wordt u op de hoogte gebracht over het proces dat komend jaar doorlopen zal worden
2. kunt u de gemeente vragen stellen over dit proces
3. kunt u horen wanneer en op welke manieren u invloed kunt uitoefenen

Bijeenkomsten
U kunt meedoen aan deze bijeenkomsten met uw telefoon, tablet of computer. Na uw aanmelding ontvangt u een link naar de online bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn tussen 19:00 en 20:00 uur (met mogelijk een uitloop van een half uur).
1. maandag 15 juni:   Amstel III en omgeving
2. dinsdag 16 juni:     Ten Noorden Ring A10 Noord (relevant voor inwoners uit Landsmeer)
3. woensdag 17 juni:  Zeeburgereiland/IJburg/Sciencepark
4. maandag 22 juni:   Havengebied
5. dinsdag 23 juni:     Gaasperplas en Driemond
6. woensdag 24 juni:  Amsterdam Zuid

Meer informatie
Gemeente Amsterdam wil in 2030 met windmolens en zonnepanelen genoeg duurzame elektriciteit opwekken voor 80% van de Amsterdamse huishoudens. Om dit te bereiken willen ze ongeveer 17 extra windmolens realiseren in het havengebied en aan de randen van de stad en willen we op 50% van de geschikte daken zonnepanelen installeren. Ze willen dit doen in samenwerking met bewoners en belanghebbenden. Hiermee draagt Amsterdam bij aan het beperken van klimaatverandering. Heeft u vragen, stuur een mail naar klimaatneutraal@amsterdam.nl