gemeente Landsmeer | Interview met burgemeester Léon de Lange

Nieuwsbericht Interview met burgemeester Léon de Lange

Gepubliceerd op: 26 oktober 2022 15:05


Hoe zou u zichzelf omschrijven en waar wordt u blij van?
Ik probeer voor alle inwoners, organisaties, politici en ambtenaren toegankelijk en bereikbaar te zijn. Soms lukt dat beter dan andere keren, en daar mag iedereen mij op aanspreken. En juist door dat contact word ik blij. Of het nu een 60-jarig huwelijk is, een jubileum van een vereniging, een goed debat in de gemeenteraad of de samenwerking met de ambtenaren. Samenwerken en luisteren zijn belangrijke factoren voor mij om iedere dag met veel plezier aan het werk te gaan voor onze gemeente.

Wat is uw favoriete plek in de gemeente Landsmeer en waarom?
Om te ontspannen vind ik het het fijnst om op het water te zijn. Meteen toen we in Landsmeer kwamen wonen, hebben we een bootje gekocht. Het is mooi om onze gemeente vanaf het water te ervaren. En daarnaast is het Twiske natuurlijk een heerlijk gebied om te zijn. Daar zijn we regelmatig met onze hond Kato.

Waar gaat u zich de komende vier jaar hard voor maken?
In de afgelopen weken hebben de wethouders zich aan de inwoners voorgesteld. Of het nu wonen, duurzaamheid, sport en cultuur betreft, alle drie hebben ze de ambitie om de plannen van de coalitie te realiseren. Samen met de gehele gemeenteraad gaat het college de komende jaren aan de slag om onze gemeente nog mooier te maken.