gemeente Landsmeer | Invloed voor inwoners op plannen van de gemeente

Nieuwsbericht Invloed voor inwoners op plannen van de gemeente

Gepubliceerd op: 18 januari 2024 10:35

Participatie is een belangrijk onderdeel in het collegeprogramma 2023-2026. Daarom werkt de gemeente aan een Handreiking Participatie. Hierin komt te staan hoe inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente met elkaar samenwerken. Dat kan gaan over bijvoorbeeld de herinrichting van uw straat, het bepalen waar laadpalen van elektrische auto's komen of over het zoeken naar een geschikte plek waar jongeren kunnen samenkomen en ontspannen. Maar ook over hoe we als gemeente gaan bereiken dat in 2030 50% van de woningen energieneutraal is. Of over hoe we eenzame medebewoners kunnen betrekken en ondersteunen.

Bijeenkomst op 24 januari
Om alle ervaringen, meningen en wensen van bewoners, ondernemers, andere lokale betrokkenen en ambtenaren van de gemeente bij elkaar te brengen, organiseren we op woensdagavond 24 januari een bijeenkomst in het Wapen van Landsmeer. Inloop is vanaf 17.45 uur en voor wie wil serveren we tussen 17.45 en 18.15 uur stamppot. De bijeenkomst begint om 18.15 en duurt tot 21.15 uur. Tijdens deze actieve sessie op woensdag 24 januari gaan we samen (in groepjes) aan de slag.

De uitkomst van deze bijeenkomst vormt de basis voor de Handreiking Participatie, zodat er een waardevolle aanpak komt die past bij Den Ilp, Landsmeer en Purmerland.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden.
We kijken uit naar uw inbreng op 24 januari!